Albert Visser | 26 jaar | variabel inzetbaar

Voorheen fokkenist nu, na een beenbreuk begin dit jaar, variabel inzetbaar maar voornamelijk op het voordek en met de start.

 

Hoelang zeil je al mee op it Doarp Grou: Ik zeil vanaf 2005 op it Doarp Grou.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen van je grote passie zeilen: Vanaf de geboorte altijd bij het skutsje silen betrokken geweest. Zelf zeil ik van jongs af aan in verschillende kleine bootjes wedstrijden. Na de SKS staat het NK 16m2 op de planning.

 

Twee weken SKS kampioenschap, hoe combineer je dat met je eigen vakantie: Dit is onze vakantie! Twee weken in de zomer op verschillende wateren in friesland wedstrijd zeilen, overdag zeilen, ’s avonds apres zeilen. Wat wil je nog meer?

 

Hoe belangrijk is plezier voor jou tijdens het zeilen: Tijdens de wedstrijd is iedereen gefocust op zijn functie, het plezier of beter te zeggen voldoening haal je daar uit. Als het resultaat dan ook mee zit is het helemaal mooi meegenomen.

 

SKS topsport of folklore: Top folklore

 

Welk skutsje zou je naast it Doarp Grou wel eens mee willen zeilen: Meerdere skutsjes wel.

 

Wat leer je van grootzeiler en bemanningslid Anne Tjerkstra tijdens de wedstrijden: Van Anne leren we tijdens wedstrijden en trainingen. Niet alleen van Anne. Iedereen is er mee bezig en er wordt met elkaar overlegd voor tijdens en na de training/wedstrijd. Anne heeft veel ervaring en veel dingen al mee gemaakt. Ook is er een hoop veranderd sinds hij schipper was, dus Anne leert ook weer bij.